Переддипломна практика у Німеччині

У період з 18.12.2017 по 02.03.2018 студенти четвертого курсу Одеської національної академії харчових технологій Бадира Світлана, Кошель Валерія, Бабишева Любов, Гаврись Наталія, Клименко Тетяна, Пахолюк Володимир і Рабічев Олександр пройшли переддипломну практику у Німеччині на підприємстві Аllfein Feinkost GmbH & Co. KG, що знаходиться у місті Цербст.

Анхальт-Цербст (нім. Anhalt-Zerbst) – район в Німеччині. Центр району – місто Цербст. Район входить до землі Саксонія-Анхальт. Займає площу 1131,75 км². Населення 68 605 чол.

Місто вперше згадується в 949 році. Одним з правлячих князів був прусський генерал-фельдмаршал Крістіан Серпень Анхальт-Цербстський (1690-1747) – батько майбутньої російської імператриці Катерини II і Фрідріха Августа (1734-1793). У 1995 році за співучастю барона Едуарда фон Фальц-Фейна в місті був відкритий музей Катерини II. 9 липня 2010 року в Цербсті було урочисто відкрито пам’ятник Катерині II (скульптор – Михайло Переяславець).

PHW Group, до якого входить підприємство Аllfein Feinkost GmbH & Co. KG – міжнародна німецька сільськогосподарська компанія, що займається вирощуванням та відгодівлею худоби та виробництвом продукції тваринництва. До групи входить 35 незалежних компаній. Це одна з найбільших компаній в німецькій харчової промисловості. В PHW Group працює приблизно 6 800 співробітників і загальний оберт компанії у рік складає 2,48 млрд. €. Компанія займається виробництвом і маркетингом високоякісних сортів м’яса птиці, таких як курка, індичка і качка під брендом WIESENHOF.

Проходячи практику на підприємстві Аllfein Feinkost GmbH & Co. KG студенти Одеської національної академії харчових технологій мали змогу працювати на всіх операціях, починаючи з прийомки сировини та закінчуючи зберіганням і відправкою готовою продукції до точок реалізації.

Матеріально-технічна база підприємтсва представлена в основному німецьким та голландським обладнанням (Wichelmann, Seydelmann, Econopack).

Також слід згадати і про подорожі, які були заплановані протягом проходження переддипломної практики у Німеччині. Студенти мали змогу подорожувати не тільки по території Німеччини, а й іншими країнами Європи. Відвідали такі міста, як Берлін, Прага, Амстердам, Лейпциг, Магдебург, Дрезден, Ганновер та Дессау.

Отже, практика закордоном – це з одного боку набуття корисного робочого досвіду у великій міжнародній компанії, а з іншого – незабутня подорож країнами Європи, корисний життєвий досвід та культурний обмін між людьми багатьох націй.

Рабічев Олександр

germ